SEROWA CHMURKA


składniki:


15 dag płatków owsianych błyskawicznych
2 łyżki miodu
6 dag masła
1/2 granata
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
masa serowa:
50 dag mielonego chudego twarogu
1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego
1/2 szklanki cukru
7 łyzeczek żelatyny
1/2 laski wanilii


sposób przygotowania:


1. masło roztopić, dodać płatki i miód, wymieszać i wyłożyć na spód wyścielonej wcześniej tortownicy, wyrównać i docisnąć
2. Przygotować masę. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, a kiedy lekko przestygnie , połączyć z jogurtemnatyralnym. Ser zmiksować z cukrem. dodać ziarenka wanilli, jogurt z żelatyną i dokładnie wymieszać.
3. masę wyłożyć na przygotowany spód, schłodzić w lodówce, aż zastygnie. Przed podaniem udekorować roztopioną i ostudzoną czkoladą orza granatem lub truskawkami.


PRZYGOTOWANIE:

 ok 25-30 min ( bez schłodzenia)
liczba porcji 12
1 porcja:

197 kcal,

12 g białka,

6,3 g tłuszczu,

23,5 g węglowodanów,

0,8 błonnika