29 wrze 2017
Cała prawda o pizzy
Fast food czy zdrowy posiłek?
Sekret pizzy tkwi w jego składnikach i właściwie od tego zależy, do jakiej kategorii można zaliczyć to danie. Jeśli przyrządzamy ja sami mamy pełna kontrolę jej elementami natomiast inaczej jest w sytuacji, kiedy producent nie ujawnia pochodzenia składników i nie mamy gwarancji ich wysokiej, jakości.
Tak naprawdę o jakości pizzy stanowi to z czego ja przygotujemy.
Jeśli zastosujemy
- Mąkę durum
- Oliwe z oliwek
- Świeżo starte pomidory oraz bazylię
- Świeże warzywa - papryka, szpinak, rukola, brokuły
Spokojnie można kosztować się tym daniem bez obawy o sylwetkę.
100g Pizzy z warzywami i mięsem to około 250kcal, 10g białka, 12g tłuszczu, 26g węglowodanów oraz 2g błonnika
Dodaj swój komentarz