TORTILLA Z MIĘSEM
Najlepsze danie podczas wypadu na narty
SKŁADNIKI
CIASTO NALEŚNIKOWE
150 g mąki razowej
100 g mąki żytniej
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
sól
olej do smażenia
FARSZ
40-50 dkg mięsa wołowego
1 cebula
tymianek
sól, pieprz
czerwona papryka w proszku ostra i słodka
2 cm korzenia imbiru
kukurydza z puszki
czerwona fasola z puszki
liście sałaty
pomidor
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wszystkie składniki na ciasto połączyć w jednolitą masę, smażyć naleśniki na patelni.
Mięso wołowe zmielić, cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni dodać tymianek, czerwoną paprykę ostrą i słodką, sól ,pieprz do smaku. Pod koniec smażenia dodać 2 cm startego korzenia imbiru.
Na rozłożony naleśnik położyć liść sałaty , farsz mięsny, fasolę, kukurydzę, pokrojony pomidor. Zawinąć naleśnik w rulon.
WSKAZÓWKI
Jeżeli chcemy bardziej pikantne Tortille dodajmy więcej ostrej papryki lub imbiru.
Można też dodać czosnek
Dodaj swój komentarz