PIECZEŃ DROBIOWA
Własna i zdrowa wędlina

Składniki :
2 podwójne piersi z kurczaka
2-3 wątróbki drobiowe
1 papryka czerwona
garść świeżego szpinaku lub mrożonego
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
pieprz, sól,tymianek , majeranek
foremka aluminiowa typu keksówka
Sposób przygotowania :
Piersi z kurczaka zmielić, przyprawić i połączyć z drobno pokrojoną papryką i szpinakiem oraz zgniecionym
czosnkiem. Na koniec dodać wątróbkę pokrojoną w kostkę , delikatnie mieszając.
Mięso włożyć do foremki wysmarowanej olejem. Piec około 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Tak przygotowana Pieczeń jest doskonała jako dodatek do pieczywa ale też w połączeniu z ryżem
lub kaszą i surówką jako danie na obiad.
Inny wariant :
Przygotowując tą pieczeń możemy dodawać różne składniki w zależności od smaku np. kukurydza , pieczarki , ogórek konserwowy, bez czosnku a nawet w ogóle bez dodatków.
Dodaj swój komentarz