Składniki : 

2 podwójne piersi z kurczaka

2-3 wątróbki drobiowe

1 papryka czerwona

garść świeżego szpinaku  lub mrożonego

2-3 ząbki czosnku

2 łyżki oleju

pieprz, sól,tymianek , majeranek

foremka aluminiowa typu keksówka

 


Sposób przygotowania :

Piersi z kurczaka zmielić, przyprawić i połączyć z drobno pokrojoną papryką i szpinakiem oraz zgniecionym
czosnkiem. Na koniec dodać wątróbkę pokrojoną w kostkę , delikatnie mieszając.
Mięso włożyć do foremki wysmarowanej olejem. Piec około 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Tak przygotowana Pieczeń jest doskonała jako dodatek do pieczywa ale też w połączeniu z ryżem
 lub kaszą i surówką jako danie na obiad.

 


Inny wariant : 

Przygotowując tą pieczeń możemy dodawać różne składniki  w zależności od smaku np. kukurydza , pieczarki , ogórek konserwowy, bez czosnku a nawet w ogóle bez dodatków.