25 list 2016
PLACUSZKI Z JAGODAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI
Pyszny deser bądź przekąska popołudniowa
Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka białek
1/2 szklanki serka wiejskiego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
olej kokosowy
1 szklanka Jagód /lub innych owoców/
1/4 szklanki syropu klonowego
Przygotowanie:/15 minut/
w blenderze zmiksuj owsiankę, białka i serek wiejski i dodaj proszek do pieczenia
spryskaj patelnię olejem,
ciasto wylej na patelnie i wciśnij w nie kilka jagód
po około 4 minuta odwróć placuszki i dosmaż na drugiej stronie
wyłóż na talerz polej syropem klonowym
Na porcję:
330 kcal
8g tłuszczu
7g błonnika
21g białka
39g węglowodanów
Dodaj swój komentarz