22 list 2016
OWSIANKA DYNIOWO - ORZECHOWA
Pożywne śniadanie
Składniki:
3 szklanki wody
3/4 puszki dyni
1/2 łyżeczki soli
1i 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
1 łyżka przyprawy piernikowej
2 łyżki posiekanych pekanów
2 łyżki syropu klonowego
Przygotowanie: /2 porcje/
Do małego garnka wlej wodę, dodaj dynie i sól. Zagotuj całość.
Wsyp przyprawę i płatki. Kiedy zacznie bulgotać, zmniejsz płomień. Gotuj mieszając ok 8 minut. Podziel owsiankę na dwie miseczki, posyp orzechami i skrop syropem klonowym.
Na porcję:
362 kcal
9g tłuszczu
11g błonnika
10g białka
63g węglowodanów
Szczególnie polecam jako śniadanie
Dodaj swój komentarz