Składniki:

 

  • Budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
  • Erytrol 40 g (4 łyżki)
  • Jajo 50 g (1 sztuka)
  • Jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
  • Rodzynki suszone 15 g (pół garści)
  • Ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
  • Skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
  • Wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)


Sposób przygotowania:


Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem
z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku.
Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę
z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą
z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową.
Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych
i piec w piekarniku w 180 stopniach około
20-30 minut.