Składniki: 

cebula dymka

3 szklanki dowolnych warzyw

250g kurczaka pokrojonego w kawałki

ząbek czosnku

łyżka posiekanych orzeszków ziemnych

 

SOS ARACHIDOWY

1/2 szklanki bulionu

1/6 szklanki maki arachidowej lub łyżka masła orzechowego

1/2 łyżki sosu sriacha

1/2 łyżki miodu

1 łyżka sosu sojowego

w celu podbicia weglowodanami ugotuj szklankę ryżu brązowego.

 

Przygotowanie: /20minut/

w małym rondelku na wolnym ogniu połącz składniki sosu, wymieszaj i duś 2 minuty

na dużą patelnię wrzuć cebulę, warzywa i 1/2 sosu arachidowego. Gotuj na średnim ogniu około 5-8 minut, połuż na talerz 

rondel postaw na ogień i wrzuć kurczaka z czosnkiem i 2 łyżki sosu arachidowego

wyłuż kurczaka i warzywa na talerz i polej resztą sosu arachidowego

 

na porcję: 

312kcal
5g tłuszczu
7g błonnika
45g białka
52g weglowodanów / z ryżem/

Polecam jak danie obiadowe